• 1
  • 2

Wyświetlanie 1–12 z 18 wyników

Miód pszczeli dostępny w naszym sklepie pochodzi prosto z rodzinnej pasieki z tradycjami. Nie wybraliśmy jej przypadkowo – ta rodzina o pszczołach i miodzie wie wszystko. Co więcej produkty pszczele tworzy z pasją wkładając w nie serce i dbając przede wszystkim o jakość i zadowolenie klientów.

Miód to wspaniały dar od natury, który ceniony był od wieków ze względu na swoje właściwości. Wykorzystywany być głównie w przypadku infekcji i przeziębień jako środek antyseptyczny. Jest niezastąpiony jako dodatek do owsianki czy też na kanapki.

Wchodząc na sklep z miodami zastanawiasz się jakie są rodzaje miodów i jaki miód wybrać? 

To wszystko zależy od twoich upodobań smakowych oraz właściwości miodów z jakich chcesz skorzystać. W naszym sklepie znajdziesz miody prosto z pasieki z podkarpacia. Posiadamy duży wybór miodów, aby każdy znalazł dla siebie ten najlepszy.

Wśród miodów tradycyjnych nektarowych wyróżniamy delikatny w smaku miód wielokwiatowy, delikatnie ostry miód gryczany, który posiada wyczuwalny posmak gryki i charakteryzuje się ciemną barwą, czy ceniony szczególnie w przypadku przeziębień miód lipowy, któremu przypisuje się podobnie jak lipie właściwości napotne. Oczywiście posiadamy także miód spadziowy, ze spadzi iglastej, który tej jednym z najbardziej poszukiwanych miodów w naszym kraju.

Chcesz zasmakować czegoś więcej niż miodu ? 

W naszej ofercie znajdziesz także miody smakowe. To połączenie miodu z owocami liofilizowanymi, ziarnami, pyłkiem pszczelim czy przyprawami. W tej kategorii każdy znajdzie coś dla siebie. To ciekawa alternatywa szczególnie dla dzieci, które nie zawsze doceniają smak miodu. Warto wprowadzić miód smakowy jako zamiennik dla słodzonych dżemów.

Miód do herbaty

Gdy w chłodne zimowe wieczory szukamy sposoby na rozgrzanie miód przychodzi nam z pomocą. Warto wtedy przyrządzić sobie herbatę z miodem lipowym lub z miodem z pyłkiem i propolisem. Pamiętajmy jednak, aby miód dodawać do przestudzonej herbaty, ponieważ w temperaturze powyżej 40°C traci swoje właściwości i jest jedynie słodzikiem. 

Krystalizacja miodu jest procesem naturalny, który świdczy o autentyczności miodu. Jeśli miód ulegnie krystalizacji, a Tobie zależy na płynnej postaci rozgrzej go w wodzie o temperaturze 40°C.