Na stanie
Ciecierzyca, zwana także grochem włoskim podobnie jak inne rośliny strączokowe bogata jest w białko. Co więcej to cenne źródło błonnika oraz minerałów – m.in. żelaza, miedzi, manganu, wapnia, magnezu i potasu.
Ciecierzyca na stałe gości w posiłkach osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Cieciorka wykorzystywana jest do przygotowanie falafeli, humusu, kotletów wegańskich oraz jako farsz to pierogów, krokietów.
Waga | 1 kg |
---|---|
Składniki | ciecierzyca 100%. |
Produkt może zawierać | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
Kraj pochodzenia | Turcja |
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1533 kJ / 364 kcal |
Tłuszcz | 6,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 51 g |
w tym cukry | 11 g |
Błonnik | 12 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0,06g |
Warunki przechowywania | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Waga | 1 kg |
Brak opinii.