Groch to znany składnik wielu tradycyjnych polskich potraw. Oczywiście niezastąpiony do zupy grochowej. Idealny do przyrządzenia past oraz pasztetów. Groch to cenne źródła białka roślinnego.
Sposób przygotowania grochu
uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w nieosolonej wodzie ok. 20 minut. Groch posolić dopiero pod koniec
gotowania.
Waga | 1 kg |
---|---|
Składniki | groch żółty łuskany 100%. |
Produkt może zawierać | orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
Kraj pochodzenia | Polska |
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1345 kJ / 319 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym cukry | 0,9 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,08 g |
Warunki przechowywania | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Waga | 1 kg, 400 g |
Brak opinii.