Kasza gryczana niepalona to zdorwy zamiennik ziemniaków
Kasza gryczana niepalona – biała, po wyłuskaniu jest tylko suszona, w odróżnieniu od palonej, która poddawana jest prażeniu. Dzięki temu zachowuje jasną, żółtozielonkawą barwę. Kasza gryczana niepalona to źródło białka, w tym aminokwasów egzogennych takich jak tryptofan oraz lizyna, która jest odpowiedzialna za wchłanianie wapnia.
Kasza to źródło węglowodanów złożonych dostarczających energii.Zawartość błonnika w kaszy gryczanej niepalonej jest wyższa niż w brązowym ryżu.
Na stanie
Waga | 1 kg |
---|---|
Składniki | kasza gryczana niepalona 100%. |
Produkt może zawierać | orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
Kraj pochodzenia | Polska |
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1659 kJ / 392 kcal |
Tłuszcz | 2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 75 g |
w tym cukry | 2,6 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,03 g |
Warunki przechowywania | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Sposób przygotowania | kaszę należy gotować w osolonej wodzie (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) przez ok. 20 minut. |
Waga | 1 kg |
Brak opinii.