Na stanie
Kasza gryczana prażona
Kasza gryczana palona jest jedną z najczęściej wybieranych kasz. Poddawana jest procesowi prażenia, który nadaje jej wyrazisty brązowy kolor. Kasza gryczana palona to cenne źródło błonnika, białka roślinnego oraz wielu minerałów. Co więcej zawiera aminokwasy egozgenne w odpowiednich proporcjach, których oraganizm sam nie może wytworzyć.
Kasza ta jest idealna jako dodatek do obiadu, gołąbków oraz kaszotta.
Waga | 1 kg |
---|---|
Składniki | kasza gryczana palona 100%. |
Produkt może zawierać | orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
Kraj pochodzenia | Polska |
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1469 kJ / 347 kcal |
Tłuszcz | 3,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Błonnik | 5,9 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,01 g |
Warunki przechowywania | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Sposób przygotowania | kaszę należy gotować w osolonej wodzie (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) przez ok. 20 minut. Kaszę można także przygotować zalewając wrzątkiem w proporcji 1:1 i pozostawiając ją pod przykryciem ok. 7 min. |
Waga | 1 kg |
Brak opinii.