Miód wielokwiatowy 1 kg

Miód nektarowy wielokwiatowy.

35,00 

(1)

Na stanie

Miód wielokwiatowy nektarowy to najbardziej popularny miód. 

Miód wielokwiatowy jest jednym z najczęściej wybieranych miodów. Przede wszystkim ze względu na delikatny smak i aromat, który wpasuje się w gust wszystkich domowników. Z tego też powodu rodzice najczęściej wprowadzając miód do diety dziecka wybierają właśnie wielokwiatowy miód nektarowy. My dla dzieci promujemy także wypróbować nasze miody smakowe. Pewniakiem dla dzieci jest miód z maliną.

Miód ten jest jednak najbardziej niejednolity. W końcu jak sama nazwa wskazuje pozyskiwany jest z wielu odmian kwiatów. Dlatego też różni się barwą i smakiem, w zależności od pory zbioru i kwiatów kwitnących w pobliżu.

Miód wielokwiatowy właściwości swoje zawdzięcza różnorodnym substancjom w nim zawartym. To prawdziwa skarbnica flawonoidów, witamin oraz składników mineralnych, m.in. wapnia, potasu, fosforu i magnezu. Warto wprowadzić miód do swojej diety szczególnie w okresie przeziębień i grypy. Zawarte w nim składniki odżywcze, witaminy i minerały pomogą w walce z wirusami. Sposobem naszych babć na odporność był napój z miodu. Aby go przyrządzić wieczorem łyżkę miodu zalej w szklance letnią wodą i pozostaw na noc. Wypij dopiero rano. Pamiętaj krystalizacja miodu jest procesem naturalny, który świdczy o autentyczności miodu. Jeśli miód ulegnie krystalizacji, a Tobie zależy na płynnej postaci rozgrzej go w wodzie o temperaturze 40°C. Miód możesz wyjadać prosto ze słoika, idealnie będzie też pasować na kanapki, do naleśników, ciast czy jako składnik dressingu do sałatek.

Miód wielokwiatowy cena i ich smak w Stacji Bio na pewno pozytywnie Cię zaskoczą.  W trosce o środowisko nasze produkty pakujemy w duże opakowania. Kupując zdrową żywność w ekologicznych opakowaniach dbamy o naszą planetę.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartość odżywcza

w 100 g

Wartość energetyczna

1540 kJ / 319 kcal

Tłuszcz

0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

Węglowodany

78 g

w tym cukry

68 g

Białko

<0,5 g

Sól

0 g

Warunki przechowywania

Przechowywać w temperaturze 4-20°C. Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym, rozgrzewać w wodzie o temperaturze 40°C.

Masa netto

1 kg

  1. 5 out of 5
    (verified owner)

    Bardzo dobry, polecam!

Dodaj opinię