Miód nektarowy wielokwiatowy.
Brak w magazynie
Powiadom mnie gdy produkt będzie dostępny
Miód wielokwiatowy nektarowy to najbardziej popularny miód.
Miód wielokwiatowy jest jednym z najczęściej wybieranych miodów. Przede wszystkim ze względu na delikatny smak i aromat, który wpasuje się w gust wszystkich domowników. Z tego też powodu rodzice najczęściej wprowadzając miód do diety dziecka wybierają właśnie wielokwiatowy miód nektarowy. My dla dzieci promujemy także wypróbować nasze miody smakowe. Pewniakiem dla dzieci jest miód z maliną.
Miód ten jest jednak najbardziej niejednolity. W końcu jak sama nazwa wskazuje pozyskiwany jest z wielu odmian kwiatów. Dlatego też różni się barwą i smakiem, w zależności od pory zbioru i kwiatów kwitnących w pobliżu.
Miód wielokwiatowy właściwości swoje zawdzięcza różnorodnym substancjom w nim zawartym. To prawdziwa skarbnica flawonoidów, witamin oraz składników mineralnych, m.in. wapnia, potasu, fosforu i magnezu. Warto wprowadzić miód do swojej diety szczególnie w okresie przeziębień i grypy. Zawarte w nim składniki odżywcze, witaminy i minerały pomogą w walce z wirusami. Sposobem naszych babć na odporność był napój z miodu. Aby go przyrządzić wieczorem łyżkę miodu zalej w szklance letnią wodą i pozostaw na noc. Wypij dopiero rano. Pamiętaj krystalizacja miodu jest procesem naturalny, który świdczy o autentyczności miodu. Jeśli miód ulegnie krystalizacji, a Tobie zależy na płynnej postaci rozgrzej go w wodzie o temperaturze 40°C. Miód możesz wyjadać prosto ze słoika, idealnie będzie też pasować na kanapki, do naleśników, ciast czy jako składnik dressingu do sałatek.
Miód wielokwiatowy cena i ich smak w Stacji Bio na pewno pozytywnie Cię zaskoczą. W trosce o środowisko nasze produkty pakujemy w duże opakowania. Kupując zdrową żywność w ekologicznych opakowaniach dbamy o naszą planetę.
Kraj pochodzenia | Polska |
---|---|
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1540 kJ / 319 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 78 g |
w tym cukry | 68 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0 g |
Warunki przechowywania | Przechowywać w temperaturze 4-20°C. Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym, rozgrzewać w wodzie o temperaturze 40°C. |
Masa netto | 1 kg |
Bardzo dobry, polecam!