Miód z marakują 400 ml

Miód nektarowy wielokwiatowy z marakują

27,90 

(1)

Na stanie

Z marakują miód –  Brzmi trochę egzotycznie ?

I tak faktycznie jest. Męczennica jadalna, którą w Polsce nazywamy raczej marakują pochodzi z Ameryki południowej. W tamtym regionie doceniana była już od wieków. W literaturze znajdziemy informację, że świeże owoce marakui są źródłem witaminy C. My postanowiliśmy przybliżyć Wam ją jako miód z marakują. Nas produkt zawiera w swoim składzie marakuję liofilizowaną. Dzięki procesowi liofilizacji owoce są w pełnowartościowe, zachowują swój smak i jakość na dłużej. 

Kto jadł świeżą marakuję? 

W sklepach spotykamy świeże owoce, jednak nie zawsze po nie sięgamy. Po pierwsze ze względu na ich cenę, po drugie nie wszyscy lubimy eksperymentować, a po prostu nie wiemy jak ją jeść. Na szczęście wybierając nasz produkt nie musisz przeszukiwać internetu i sprawdzić jak się go je. Po prostu ukryliśmy egzotyczny smak marakui w słodkim wielokwiatowym miodzie. Jak smakuje? Najlepiej wypróbuj sam. Dodaj go do herbaty, na kanapkę lub posmaruj nim pancake.

Jeśli jednak nie jesteś fanem egzotycznych owoców, w naszym sklepie znajdziesz polskie sezonowe owoce ukryte w skłodzich miodach. Wypróbuj Miód z truskawką lub Miód z czarną. porzeczką. Pamiętaj krystalizacja miodu jest procesem naturalny. Jeśli miód ulegnie krystalizacji, a Tobie zależy na płynnej postaci rozgrzej go w wodzie o temperaturze 40°C.

Miód z marakują cena i ich smak w Stacji Bio na pewno pozytywnie Cię zaskoczą. W trosce o środowisko nasze produkty pakujemy w duże opakowania. Kupując zdrową żywność w ekologicznych opakowaniach dbamy o naszą planetę.

Waga 20 kg
Pojemność

400 ml

Składniki

miód nektarowy wielokwiatowy 97%, liofilizowana marakuja 3%.

Kraj pochodzenia

Polska

Wartość odżywcza

w 100 g

Wartość energetyczna

1542 kJ / 321 kcal

Tłuszcz

0,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

<0,1 g

Węglowodany

80 g

w tym cukry

68 g

Białko

1,0 g

Sól

0 g

Warunki przechowywania

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym. Miód może się rozwarstwiać.

  1. 5 out of 5

    W smaku jeszcze lepsze niż oczekiwałam! Polecam bardzo!

Dodaj opinię