Olej smakowy to aromatyczny olej, który powstał z połączenia oleju słonecznikowego z ziołami. Dodając do oleju bazylię, tymianek, rozmaryn, paprykę chili i pepperoni oraz pieprz powstała kompozycja smakowa, która na pewno sprawdzi się jako doskonały dodatek do wielu dań. Ponadto butelka ze złotym płynem, w którym zanurzone są gałązki ziół jest niewątpliwie ozdobą kuchni,. Może być również świetnym prezentem dla każdej osoby, która docenia zdrowy sposób odżywania.
Do czego możemy wykorzystać olej smakowy ?
Oleje smakowe najczęściej wykorzystujemy do sałatek, pizzy, potraw mięsnych, warzywnych oraz makaronów. Aromat ziół w oleju smakowym zwiększy intensywność smaku oraz zapachu przygotowywanych przez nas potraw. Olej słonecznikowy, który użyty jest jako baza do powstania oleju smakowego ma bardzo delikatny smak i zapach. Połączenie go z aromatycznymi przyprawami sprawi, iż dania z takim olejem będą bardzo wyraziste i niepowtarzalne.
Jak powstaje olej słonecznikowy ?
Olej słonecznikowy, używany jako baza do oleju smakowego powstaje metodą tradycyjną. Najpierw ziarna słonecznika są podgrzewane, a następnie za pomocą prasy hydraulicznej pod ciśnieniem z ziaren wyciskany jest olej. Taka metoda tłoczenia oleju pozwala na wydobycie pięknego aromatu oleju oraz idealnego smaku.
Olej smakowy cena i smak w Stacji Bio na pewno pozytywnie Cię zaskoczą.
Pojemność | 250 ml |
---|---|
Warunki przechowywania | Produkt należy przechowywać w temparaturze 5-10°C z dala od promieni słonecznych. |
Składniki | Olej słonecznikowy, papryka chili, pepperoni, pieprz, bazylia, tymianek, rozmaryn. |
Brak opinii.