Płatki drożdżowe to jedne z bardziej wartościowych produktów spożywczych. Są źródłem witamin, tłuszczu, białka, błonnika oraz minerałów oraz węglowodanów.
Płatki drożdżowe wykorzystywane są jako:
- alternatywa dla sera,
- zagęszczacz do zup i sosów,
- dodatek do pasztetów i past warzywnych,
- posypka do ziemniaków lub sałatek,
- uzupełnienie dań makaronowych,
- dodatek do jogurtów, maślanek czy kefirów.
Składniki | płatki drożdżowe nieaktywne 100%. |
---|---|
Produkt może zawierać | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu. |
Kraj pochodzenia | Francja |
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1558 kJ / 375 kcal |
Tłuszcz | 5,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 28 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Błonnik | 20 g |
Białko | 45 g |
Sól | 0,20 g |
Warunki przechowywania | Produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Brak opinii.