Żurawina suszona całojagodowa z sokiem jabłkowym.
BEZ DODATKU CUKRU
Produkt dostępny w opakowaniu 250 g, 500 g i 1 kg. Wybierz wagę.
Żurawina posiada kwaśne pH, które wynosi około 2,5. To przede wszystkim ze względu na kwaśne pH wykorzystujemy żurawinę w przypadku problemów z układem moczowym. Suszona żurawina jest także źródłem błonnika pokarmowego. Ciekawy kształt i mocno wyrazisty smak sprawia, że żurawina ma wszechstronne zastosowanie w kuchni całego świata. To sprawdzony składnik zbożowych ciasteczek, porannej owsianki, czy sałatki. Co więcej owoce żurawiny wykorzystujemy do przyrządzania soków, przetworów oraz konfitur.
Waga | Brak danych |
---|---|
Składniki | żurawina suszona 60 %, koncentrat soku jabłkowego 39 %, olej słonecznikowy 1 %. |
Produkt może zawierać | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
Kraj pochodzenia | USA / Kanada |
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1394 kJ / 333 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 77 g |
w tym cukry | 58 g |
Błonnik | 4,0 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | <0,01 g |
Warunki przechowywania | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Brak opinii.