Babka jajkowata łuska błonnik
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
Na co jest dobra babka jajowata?
Łuska babki jajowatej zawiera przede wszystkim błonnik pokarmowy. W 100 g produktu zawarte jest 66 g błonnika. Z tego powodu stosuje się ją przy dolegliwościach ze strony układu pokarmowego m.in. w zaparciach. Ze względu na wysoką zawartość błonnika stosowany jest przy odchudzaniu, oczyszczaniu organizmu. Stosowany szczególnie w diecie ketogenicznej.
Jak stosować babkę jajowatą ?
Babkę jajowatą należy zalać wodą. Po zalaniu pęcznieje i tworzy się śluz. który zmiękcza kał i ułatwia wypróżnianie. Łuskę babki jajowatej można stosować jako dodatek do musli, deserów, zup oraz do wypieku keto bułek czy chleb. Można stosować ją także samodzielnie, wypijając zalane wodą 2-3 łyżki babki, odstawione do napęcznienia przez 20 minut. Mieszanka łuski babki jajowatej i ziaren babki płesznik tworzą błonnik witalny, który często stosowany jest podczas odchudzania.
Informacje o produkcie
SKŁADNIKI | babka jajowata łuska 100%. |
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 750 kJ / 178 kcal |
TŁUSZCZ | <0,5 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | <0,1 g |
WĘGLOWODANY | 11 g |
W TYM CUKRY | <0,5 g |
BŁONNIK | 66 g |
BIAŁKO | <0,5 g |
SÓL | 1,7 g |
WARUNKI PRZECHOWYWANIA | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
KRAJ POCHODZENIA | podany na etykiecie produktu |