Cało jagodowa żurawina suszona z sokiem jabłkowym bez dodatku cukru
towar niedostępny
Opis
Żurawina posiada kwaśne pH, które wynosi około 2,5. To przede wszystkim ze względu na kwaśne pH wykorzystujemy żurawinę w przypadku problemów z układem moczowym. Suszona żurawina jest także źródłem błonnika pokarmowego. Ciekawy kształt i mocno wyrazisty smak sprawia, że żurawina ma wszechstronne zastosowanie w kuchni całego świata. To sprawdzony składnik zbożowych ciasteczek, porannej owsianki, czy sałatki. Co więcej owoce żurawiny wykorzystujemy do przyrządzania soków, przetworów oraz konfitur.
Informacje o produkcie
SKŁADNIKI | żurawina suszona 60 %, koncentrat soku jabłkowego 39 %, olej słonecznikowy 1 %. |
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1394 kJ / 333 kcal |
TŁUSZCZ | 0,5 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | <0,1 g |
WĘGLOWODANY | 77 g |
W TYM CUKRY | 58 g |
BŁONNIK | 4,0 g |
BIAŁKO | 1,5 g |
SÓL | <0,01 g |
WARUNKI PRZECHOWYWANIA | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
KRAJ POCHODZENIA | podany na etykiecie produktu |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Julia
Pyszna w smaku,polecam!