Ciecierzyca 1 kg groch włoski
towar niedostępny
Opis
Ciecierzyca, zwana także grochem włoskim podobnie jak inne rośliny strączokowe bogata jest w białko. Co więcej to cenne źródło błonnika oraz minerałów – m.in. żelaza, miedzi, manganu, wapnia, magnezu i potasu.
Ciecierzyca na stałe gości w posiłkach osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Cieciorka wykorzystywana jest do przygotowanie falafeli, humusu, kotletów wegańskich oraz jako farsz to pierogów, krokietów.
Informacje o produkcie
SKŁADNIKI | ciecierzyca 100%. |
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1533 kJ / 364 kcal |
TŁUSZCZ | 6,0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 0,6 g |
WĘGLOWODANY | 51 g |
W TYM CUKRY | 11 g |
BŁONNIK | 12 g |
BIAŁKO | 21 g |
SÓL | 0,06 g |
WARUNKI PRZECHOWYWANIA | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
KRAJ POCHODZENIA | podany na etykiecie produktu |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.