Kasza jęczmienna BIO 1 kg – naturalne źródło błonnika od Stacja Bio
Cena regularna:
towar niedostępny
0
Opis
Tradycja w najlepszym wydaniu
Kasza jęczmienna BIO marki Stacja Bio to klasyka polskiej kuchni w czystej, ekologicznej odsłonie. Pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych, bez pestycydów i sztucznych nawozów. Dzięki temu masz pewność, że na Twój stół trafia produkt najwyższej jakości – prosty, odżywczy i w 100% naturalny.
Wartościowy składnik codziennej diety
Kasza jęczmienna jest znakomitym źródłem błonnika pokarmowego, który wspiera trawienie i daje uczucie sytości. Zawiera także witaminę B1, magnez, fosfor i żelazo, cenne dla funkcjonowania układu nerwowego i metabolizmu. Doskonale sprawdza się zarówno w daniach słonych, jak i na słodko – to uniwersalna baza do zup, gulaszy, farszów, sałatek czy śniadań.
Dlaczego warto sięgnąć po kaszę jęczmienną BIO Stacja Bio?
-
100% ekologiczne ziarno – bez sztucznych dodatków i GMO
-
Naturalne źródło błonnika, witamin i minerałów
-
Uniwersalna w kuchni – do dań wytrawnych i deserów
-
Świetna alternatywa dla makaronu, ryżu czy ziemniaków
-
Produkt wegański, polski, certyfikowany ekologicznie
Informacje o produkcie
| SKŁADNIKI | kasza jęczmienna (zawiera GLUTEN )* 100%. *certyfikowany składnik ekologiczny. |
| PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ | orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g |
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1426 kJ / 337 kcal |
| TŁUSZCZ | 2,2 g |
| W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 0,4 g |
| WĘGLOWODANY | 69 g |
| W TYM CUKRY | <0,5 g |
| BŁONNIK | 6,2 g |
| BIAŁKO | 7,4 g |
| SÓL | < 0,01 g |
| WARUNKI PRZECHOWYWANIA | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
| KRAJ POCHODZENIA | Polska |
| SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | uprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) przez ok. 20 min. |


