Komosa ryżowa BIO 1 kg – quinoa, peruwiański skarb w Twojej kuchni
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
Komosa ryżowa – superżywność z Andów
Komosa ryżowa (quinoa) to ceniona na całym świecie roślina zbożowa pochodząca z Ameryki Południowej, znana również jako „złoto Inków”. Jej delikatny, lekko orzechowy smak i wysoka wartość odżywcza czynią ją idealnym składnikiem nowoczesnej, zdrowej kuchni. Produkt BIO 1 kg to gwarancja najwyższej jakości, bez chemii i GMO – czysta natura zamknięta w ziarnie.
Zastosowanie quinoa w codziennej diecie
Komosa ryżowa jest lekkostrawna, bezglutenowa i niezwykle uniwersalna – świetnie sprawdza się jako zamiennik ryżu, składnik sałatek, dań jednogarnkowych, farszów, a nawet deserów. Wystarczy ją przepłukać i gotować przez 12–15 minut. To idealna baza dla posiłków wysokobiałkowych i roślinnych.
Zalety komosy ryżowej BIO:
-
100% ekologiczna quinoa
-
Bogactwo białka, żelaza i błonnika
-
Niski indeks glikemiczny – odpowiednia dla diabetyków
-
Delikatny smak – pasuje do potraw słodkich i wytrawnych
-
Idealna dla wegan, wegetarian i osób na diecie lekkostrawnej
Informacje o produkcie
SKŁADNIKI | komosa ryżowa* 100%. *certyfikowany składnik ekologiczny. |
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1497 kJ / 355 kcal |
TŁUSZCZ | 5,5 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 0,7 g |
WĘGLOWODANY | 58 g |
W TYM CUKRY | <0,5 g |
BŁONNIK | 6,8 g |
BIAŁKO | 15 g |
SÓL | 0,02 g |
WARUNKI PRZECHOWYWANIA | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
KRAJ POCHODZENIA | podany na etykiecie produktu |