Olej dyniowy dla dzieci na owsiki

Dostępność: duża ilość
Cena: 56,90 zł 56.90
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane

Opis

Dynia to bardzo popularne i zdrowe warzywo, a pestki dyni są surowcem do uzyskania oleju bogatego w witaminy, minerały oraz kwasy tłuszczowe. Cenne właściwości oleju sprawiły, iż często jest on określany mianem “zielonego złota”. Olej z pestek dyni dostępny w naszym sklepie pochodzi z małej, rodzinnej olejarni położonej na Podkarpaciu. Tłoczenie oleju odbywa się tu na bieżąco, w małych partiach. Mamy więc pewność, iż oferujemy produkt świeży i najwyższej jakości.

Do czego służy olej dyniowy?

Olej dyniowy, to znany jeszcze przez naszych przodków, naturalny i skuteczny środek na pasożyty występujące w naszym organizmie. Zawarta w oleju kukurbitacyna niszczy układ nerwowy pasożytów, dzięki czemu łatwiej je wydalić z organizmu. Olej z pestek dyni powinni włączyć do swojej diety przede wszystkim mężczyźni. Niewątpliwie jest to uznany w medycynie naturalnej produkt na leczenie schorzeń prostaty (przy łagodnym przeroście gruczołu krokowego). Olej dyniowy stosuje się także przy zaburzeniach w oddawaniu moczu i potencji. Olej z pestek dyni zawiera fitosterole, które działają przeciwzapalnie. Pomoże nam więc w przypadku zapalenia jamy ustnej oraz przy paradontozie. Wspomniane już fitosterole oraz skwalen, który również znajdziemy w oleju dyniowym są silnymi antyoksydantami o działaniu przeciwnowotworowym. Olej dyniowy jest nie tylko źródłem wielu witamin (A, D, E, H oraz witaminy z grupy B) ale także cennym składników mineralnych (cynku, selenu, wapnia, magnezu, sodu, fosforu, fluoru oraz potasu).

Jak stosować olej z dyni?

Olej dyniowy jako środek medycyny naturalnej najlepiej spożywać na czczo pijąc 1-2 łyżeczki dziennie. Regularne stosowanie oleju na pewno przyniesie korzystne efekty dla naszego zdrowia i dobrego samopoczucia. Olej możemy również stosować jako środek pielęgnacyjny do skóry oraz włosów. Ponadto potas zawarty w oleju daje mu właściwości rozjaśniające oraz oczyszczające. Z tego powodu olej dyniowy stosuje się w celu zmniejszenia rozstępów oraz poprawy wyglądu skóry. Z kolei, gdy dodamy do soli morskiej oleju dyniowego uzyskamy doskonały peeling. Poza szerokim zastosowaniem oleju w medycynie naturalnej oraz kosmetyce, olej ten wykorzystujemy w kuchni. Należy jednak pamiętać, iż olej ten spożywamy wyłącznie na zimno, aby zachować jego cenne właściwości dla zdrowia. Olej z pestek dyni to nie tylko dodatek do sałatek i potraw warzywnych, świetnie pasuje również do lodów oraz słodkich potraw.

Dane techniczne

SKŁADNIKI olej z pestek dyni 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 3700 kJ / 900 kcal
TŁUSZCZ 100 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 19 g
WĘGLOWODANY < 0,5 g
W TYM CUKRY < 0,5 g
BŁONNIK < 0,5 g
BIAŁKO < 0,5 g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Produkt należy przechowywać w temperaturze 5-10°C z dala od promieni słonecznych.
KRAJ POCHODZENIA POLSKA, woj. podkarpackie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl