Płatki drożdżowe nieaktywne
towar niedostępny
Opis
Płatki drożdżowe nieaktywne 500 g
Płatki drożdżowe nieaktywne 200 g
Dlaczego płatki drożdżowe nieaktywne zyskują taką popularność nie tylko wśród wegan?
Płatki drożdżowe nieaktywne to stały składnik w diecie wegan i wegetarian. Płatki to przede cenne źródło białka roślinnego, ale także dobre źródło witamin, tłuszczu, błonnika oraz minerałów oraz węglowodanów.
Szerokie zastosowanie płatków drożdżowych w kuchni.
Płatki drożdżowe wykorzystywane są jako alternatywa dla sera, szczególnie jako posypka do makaronów czy pizzy. Co więcej to zdrowy sposób do zagęszczania do zup i sosów oraz jako roślinny składnik pasztetów i past warzywnych. Nieaktywne płatki drożdżowe znajdują zastosowanie jako dodatek do jogurtów, maślanek czy kefirów.
Płatki drożdżowe nieaktywne cena i ich smak w Stacji Bio na pewno pozytywnie Cię zaskoczą. W trosce o środowisko nasze produkty pakujemy w duże opakowania o gramaturze 200 g i 500 g. Kupując zdrową żywność w ekologicznych opakowaniach razem dbamy o naszą planetę.
Informacje o produkcie
SKŁADNIKI | płatki drożdżowe nieaktywne 100% |
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 g |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1558 kJ / 375 kcal |
TŁUSZCZ | 5,0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 0,5 g |
WĘGLOWODANY | 28 g |
W TYM CUKRY | 2,0 g |
BŁONNIK | 20 g |
BIAŁKO | 45 g |
SÓL | 0,20 g |
WARUNKI PRZECHOWYWANIA | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
KRAJ POCHODZENIA | podany na etykiecie produktu |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.