Sól himalajska gruba 1 kg różowa
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
Sól himalajska gruba właściwości
Sól himalajska pochodzi z Pakistanu i wyróżnia się przede wszystkim różowym zabarwieniem, który świadczy o obecności żelaza oraz cennymi właściwościami. Stosowana jako zdrowszy zamiennik soli kuchennej.
Sól himalajska jest naturalna - nieoczyszczana i nieprzetworzona. Dodatkowo zawiera dużo cennych minerałów i pierwiastków, które niezbędne są dla naszego organizmu. Sól himalajska zawiera ponad 80 minerałów. Przede wszystkim jod, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy, magnez, działający uspokajająco na organizm oraz żelazo i wapń, wpływający na zdrowe kości.
Czym różni się sól himalajska od zwykłej?
Sól himalajska w porównaniu do soli kuchennej jest naturalna, nie zawiera dodatku jodu, a jedynie naturalnie występujący jód. Co więcej sól himalajska zawiera więcej cennych minerałów.
Sól himalajska gruba - zastosowanie
Sól himalajska gruboziarnista idealna jest do uzupełnienia domowego młynka. Świetnie się sprawdzi do podkreślenia smaku dań obiadowych, sałatek oraz domowych przetworów. Co ciekawe często stosowana jest do kąpieli solnych oraz domowych peelingów oczyszczających skórę.
Jak pakowana jest sól himalajska ?
Produkt jest pakowany w opakowania typu „doypack” z zamykaniem strunowym, które pozwala wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie. Takie opakowanie posiada szereg korzyści, które podnoszą jakość naszego produktu.
- produkt nie rozsypuje się w szafce
- szczelne zamknięcie zabezpiecza produkt przed wilgotnością i dostępem powietrza
- produkt dłużej zachowuje świeżość i aromat
- okienko w opakowaniu pozwala określić jakość już przed otwarciem
Informacje o produkcie
SKŁADNIKI | sól 100% |
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ | gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu |
WARUNKI PRZECHOWYWANIA | Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
KRAJ POCHODZENIA | Pakistan |