Całojagodowa żurawina suszona - źródło błonnika

Dostępność: duża ilość
Cena: 25,90 zł 25.90
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane

Opis

Żurawina posiada kwaśne pH, które wynosi około 2,5. To przede wszystkim ze względu na kwaśne pH wykorzystujemy żurawinę w przypadku problemów z układem moczowym.  Suszona żurawina jest także źródłem błonnika pokarmowego. Ciekawy kształt i mocno wyrazisty smak sprawia, że żurawina ma wszechstronne zastosowanie w kuchni całego świata. To sprawdzony składnik zbożowych ciasteczek, porannej owsianki, czy sałatki. Co więcej owoce żurawiny wykorzystujemy do przyrządzania soków, przetworów oraz konfitur.

Dane techniczne

SKŁADNIKI żurawina 66%, cukier trzcinowy 39%, olej słonecznikowy
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1375 kJ / 324 kcal
TŁUSZCZ 0,7 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE < 0,1 g
WĘGLOWODANY 75 g
W TYM CUKRY 74 g
BŁONNIK 7,6 g
BIAŁKO 0,4 g
SÓL 0,01 g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
KRAJ POCHODZENIA podany na etykiecie produktu

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl